Acord del 2-5-2024 d’aprovació del Reglament d’estructura orgànica del Consell Superior de la Justícia.
Exposició de motius
La Llei qualificada de la Justícia, de conformitat amb el mandat constitucional i amb la finalitat de garantir la independència i el bon funcionament del poder judicial, encomana al Consell Superior de la Justícia la representació, govern i administració de l’organització judicial.
El Consell Superior de la Justícia es compon de cinc membres designats un per cada copríncep, un pel síndic general, un pel cap de Govern i un pels magistrats i batlles.
Sense perjudici de l’autoritat i de les competències que corresponen als seus membres i amb l’objectiu de gestionar i desenvolupar les actuacions o tràmits que li atribueix la Llei qualificada de la Justícia, el Consell Superior de la Justícia s’estructura orgànicament en la Secretaria General, a la qual s’han d’adscriure les àrees i serveis necessaris per garantir-ne un funcionament òptim.
Amb aquest propòsit, s’adscriuen a la Secretaria General deu estructures funcionals. En concret, els Serveis Generals Administratius; l’Àrea Financera i de Gestió Pressupostària; l’Àrea de Gestió de Personal; l’Àrea de Formació, Gestió Documental i Biblioteca Judicial; l’Àrea de Transformació Digital; el Servei de Nuncis Judicials; el Servei de Reprografia; el Servei de Manteniment i Seguretat; el Servei de Recepció i l’Àrea d’Arxiu Judicial.
Altrament, per tal de dotar al Consell Superior de la Justícia de les eines suficients per dur a terme el seu encàrrec, es preveuen altres estructures que en depenen directament com són el Servei Jurídic i el Servei d’Inspecció de l’Administració de justícia. Així mateix, amb motiu de la missió que realitza, el Servei de Comunicació s’adscriu directament al president del Consell Superior de la Justícia.
Finalment, el Reglament determina la missió i preveu amb caràcter general les funcions pròpies de cadascuna de les estructures funcionals que s’hi estableixen.
Per tot l’exposat, el Consell Superior de la Justícia, en la sessió del 2 de maig del 2024, aprova aquest Acord amb el contingut següent:
Article únic
S’aprova el Reglament d’estructura orgànica del Consell Superior de la Justícia, que entrarà en vigor l’endemà de publicar-se al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
Reglament d’estructura orgànica del Consell Superior de la Justícia
Article 1. Objecte
Aquest Reglament té per objecte regular l’estructura orgànica del Consell Superior de la Justícia.
Article 2. Naturalesa i estructura
1. El Consell Superior de la Justícia és l’òrgan de representació, govern i administració de l’organització judicial i n’assumeix les competències que li són pròpies, d’acord amb el que estableix la Llei qualificada de la justícia.
2. El Consell Superior de la Justícia s’estructura orgànicament en la Secretaria General, el Servei Jurídic, el Servei d’Inspecció de l’Administració de Justícia i el Servei de Comunicació.
3. La Secretaria General integra deu estructures funcionals, que gestionen, coordinen i impulsen les actuacions o els tràmits necessaris del seu àmbit de responsabilitat. Sense perjudici de l’autoritat i de les competències que corresponen al Consell Superior de la Justícia, les àrees i els serveis en què s’estructura operen funcionalment sota la dependència directa de la Secretaria General.
4. El Servei Jurídic i el Servei d’Inspecció de l’Administració de Justícia depenen directament del Consell Superior de la Justícia.
5. El Servei de Comunicació depèn directament del president del Consell Superior de la Justícia.
Article 3. Secretaria General del Consell Superior de la Justícia
La persona titular de la Secretaria General del Consell Superior de la Justícia té assignades les funcions que s’enumeren a continuació:
1. En l’àmbit del Consell Superior de la Justícia, assisteix el president i, si escau, els altres membres en la preparació de les reunions; tramet les convocatòries i l’ordre del dia de les reunions als membres del Consell Superior de la Justícia i a les altres persones que hi hagin d’assistir; assisteix el secretari en la redacció de les actes de les reunions i de les decisions i en l’emissió dels certificats d’aquestes decisions; arxiva i custodia les convocatòries, els ordres del dia i les actes de les reunions; executa les ordres de publicació de les decisions que s’hagin de publicar; té a càrrec seu l’organització i el comandament de la Secretaria General del Consell Superior de la Justícia, i exerceix la resta de funcions que li atribueixin les lleis o que li encomani el president del Consell Superior de la Justícia.
2. En l’àmbit de l’Administració de justícia, la Secretaria General del Consell Superior de la Justícia és l’òrgan responsable de l’aplicació concreta de la Llei de la funció pública de l’Administració de justícia i dels seus reglaments i d’impulsar els sistemes de gestió aplicables a la funció pública de l’Administració de justícia. Així, i sense perjudici d’altres competències que expressament li atribueixen les normes, li correspon:
a) Fer-se càrrec del Registre de personal de l’Administració de justícia i del personal del Consell Superior de la Justícia.
b) Proposar al Consell Superior de la Justícia la classificació dels llocs de treball de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia.
c) Planificar els recursos humans a partir de les necessitats dels òrgans de govern de la justícia i d’acord amb els instruments d’ordenació i gestió dels recursos humans.
d) Ser l’òrgan responsable de gestionar operativament i programar les actuacions dins del procés selectiu per a la provisió de les places vacants o de nova creació de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia.
e) Gestionar les sol·licituds d’excedències i de trasllat dels funcionaris interessats, i informar-ne a qui correspongui quan sigui el cas.
Article 4. Àrees i serveis de la Secretaria General
1. La Secretaria General té adscrites les àrees i els serveis següents:
a) Serveis Generals Administratius
b) Àrea Financera i de Gestió Pressupostària
c) Àrea de Gestió de Personal
d) Àrea de Formació, Gestió Documental i Biblioteca Judicial
e) Àrea de Transformació Digital
f) Servei de Nuncis Judicials
g) Servei de Reprografia
h) Servei de Manteniment i Seguretat
i) Servei de Recepció
j) Àrea d’Arxiu Judicial
2. Sense perjudici de l’autoritat i de les competències que corresponen al Consell Superior de la Justícia i a la Secretaria General, els àmbits organitzatius en què s’estructuren les àrees i els serveis de la Secretaria General del Consell Superior de la Justícia operen funcionalment sota la dependència directa dels caps d’àrea o de servei corresponents.
Article 5. Serveis Generals Administratius
1. La missió dels Serveis Generals Administratius és la de facilitar una adequada atenció, gestió i suport administratiu al Consell Superior de la Justícia.
2. Les funcions dels Serveis Generals Administratius són les següents:
a) Proporcionar assistència logística, tècnica i administrativa al Consell Superior de la Justícia i als seus membres.
b) Gestionar les agendes professionals dels membres del Consell Superior de la Justícia i de la Secretaria General.
c) Gestionar els recursos materials, tècnics i tecnològics del Consell Superior de la Justícia.
d) Efectuar l’atenció al públic, personal i telefònica, i les tasques administratives de gestió que corresponguin.
e) Col·laborar en l’organització dels actes protocol·laris del Consell Superior de la Justícia.
f) Qualsevol altra funció en matèria administrativa i de suport pròpia del servei que li sigui encomanada pel Consell Superior de la Justícia o la Secretaria General.
Article 6. Àrea Financera i de Gestió Pressupostària
1. La missió de l’Àrea Financera i de Gestió Pressupostària consisteix a confeccionar i executar el pressupost de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia, i efectuar-ne el control de conformitat amb la normativa d’aplicació, amb la voluntat de promoure l’administració dels recursos financers de forma eficient, flexible i transparent, així com a orientar correctament les decisions sobre l’assignació i l’ús d’aquests recursos.
2. Les funcions de l’Àrea Financera i de Gestió Pressupostària són les següents:
a) Elaborar la proposta de pressupost global de l’Administració de justícia, inclòs el del Ministeri Fiscal, i el projecte de pressupost del Consell Superior de la Justícia, i gestionar-los i executar-los, en els termes establerts a la normativa vigent.
b) Efectuar el control i el seguiment del pressupost global de l’Administració de justícia, inclòs el del Ministeri Fiscal i del pressupost del Consell Superior de la Justícia.
c) Elaborar i tramitar la liquidació anual del pressupost del Consell Superior de la Justícia, d’acord amb la Llei general de les finances públiques i el Pla general de la comptabilitat pública.
d) Preparar i elaborar la memòria explicativa de l’execució del pressupost del Consell Superior de la Justícia amb seguiment de les modificacions, els moviments i les situacions de tresoreria.
e) Instrumentalitzar els objectius i els criteris de política pressupostària.
f) Controlar i gestionar els romanents i les operacions de finançament de l’Administració de justícia, del Ministeri Fiscal i del Consell Superior de la Justícia, així com el registre de totes les fases pressupostàries.
g) Elaborar informació pressupostària referent a l’execució pressupostària en totes les seves fases.
h) Registrar, gestionar i actualitzar el patrimoni mobiliari, immobiliari i intangible de l’Administració de justícia, del Ministeri Fiscal i del Consell Superior de Justícia, en l’àmbit de les seves competències.
i) Elaborar, gestionar i executar els expedients de contractació des de la licitació fins a l’adjudicació dels contractes administratius, així com els contractes privats en els termes establerts a la Llei de la contractació pública.
j) Gestionar i reclamar els sinistres amb les asseguradores contractades que són competència del Consell Superior de la Justícia i col·laborar en la gestió i la reclamació dels sinistres que són a càrrec de l’Administració general.
k) Gestionar i coordinar les compres de material centralitzades de l’Administració de justícia, del Ministeri Fiscal i del Consell Superior de la Justícia.
l) Participar en les meses de contractació.
m) Gestionar els registres comptables d’ingressos i despeses de l’Administració de justícia, del Ministeri Fiscal i del Consell Superior de la Justícia, en totes les fases d’execució dels seus pressupostos.
n) Donar resposta a les demandes de la Intervenció General i del Tribunal de Comptes i gestionar-les, en el marc del control pressupostari i financer d’aquests òrgans, en l’àmbit de la seva gestió.
o) Assistir i col·laborar activament en el marc d’auditories externes i internes.
p) Garantir el compliment de les lleis i les obligacions legals en l’àmbit de les responsabilitats atribuïdes.
q) Gestionar el pagament dels diferents conceptes retributius i retencions de les nòmines del personal del Consell Superior de la Justícia i col·laborar en la gestió de l’Administració general sobre els conceptes retributius i les retencions de les nòmines dels membres de la carrera judicial i fiscal i del personal de l’Administració de justícia.
r) Gestionar les prestacions de jubilació i pensions d’invalidesa i defunció, en els termes establerts a la normativa vigent.
s) Gestionar els complements salarials de la Mútua dels funcionaris i la participació en el Pla de pensions de la funció pública, en els termes establerts en la normativa vigent.
t) Gestionar i actualitzar la informació bancària judicial envers els usuaris.
u) Controlar, gestionar i custodiar els cobraments de taxes judicials, sancions, multes, fiances, dipòsits judicials o altres, en el marc dels diferents procediments.
v) Gestionar i controlar les autoritzacions de pagament i cobrament, així com dels aparells telemàtics.
w) Gestionar i custodiar la informació i els arxius comptables.
x) Qualsevol altra funció en matèria financera, de contractació pública o de gestió pressupostària pròpia de l’Àrea que li sigui encomanada pel Consell Superior de la Justícia o la Secretaria General.
Article 7. Àrea de Gestió de Personal
1. La missió d’aquesta Àrea és la planificació i l’execució de l’estratègia i les polítiques de gestió i desenvolupament de persones, d’acord amb el marc normatiu aplicable als membres de la carrera judicial i fiscal, al personal de l’Administració de justícia i al personal del Consell Superior de la Justícia, vetllant per un funcionament eficaç i eficient de la justícia.
2. Les funcions de l’Àrea de Gestió de Personal són les següents:
a) Fer la planificació i la gestió integral de la provisió de places de la carrera judicial i fiscal, de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia, garantint que els processos de provisió de places s’efectuïn conforme als principis de transparència, objectivitat, publicitat, igualtat d’oportunitats i concurrència, d’acord amb la normativa vigent.
b) Desenvolupar i implantar els projectes i les polítiques estratègiques de recursos humans amb desenvolupament normatiu respecte a la gestió de l’estructura organitzativa, jeràrquica i pressupostària de la carrera judicial i fiscal, de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia.
c) Gestionar i controlar el Registre de personal i el sistema de classificació dels llocs de treball, d’acord amb els elements establerts a la normativa vigent.
d) Valorar la iniciativa i la participació dels funcionaris en la millora dels serveis que es presten als ciutadans, el rendiment i l’activitat extraordinària, el compliment d’objectius i l’assoliment de resultats, d’acord amb el sistema de gestió de l’acompliment.
e) Reconèixer el desenvolupament professional del personal com a conseqüència de la valoració de la trajectòria i l’actuació professional, de la qualitat i l’eficiència dels treballs efectuats, del nivell de competència i dels resultats assolits, d’acord amb el Sistema de carrera professional.
f) Gestionar les situacions administratives dels membres de la carrera judicial i fiscal, del personal de l’Administració de justícia i del personal del Consell Superior de la Justícia.
g) Tramitar els nomenaments, les renovacions de mandats, les promocions i els cessaments dels membres de la carrera judicial i fiscal.
h) Col·laborar en la gestió de l’Administració general sobre les retribucions dels membres de la carrera judicial i fiscal i del personal de l’Administració de justícia.
i) Col·laborar en l’elaboració i l’execució del pressupost del capítol 1 de despeses de personal dels membres de la carrera judicial i fiscal, del personal de l’Administració de justícia i del personal del Consell Superior de la Justícia.
j) Col·laborar en la resposta a les demandes de la Intervenció General i del Tribunal de Comptes en l’àmbit de la seva gestió.
k) Proporcionar assistència tècnica a la Secretaria General en el marc de les funcions pròpies d’aquest càrrec.
l) Garantir el compliment de les lleis i les obligacions legals en l’àmbit de les responsabilitats atribuïdes.
m) Garantir la seguretat en el treball del personal, planificant i gestionant la implantació de les activitats tècniques preventives per protegir-lo.
n) Garantir la formació i informació en matèria de seguretat i salut en el treball del personal, segons el perfil professional.
o) Vetllar per la vigilància periòdica de l’estat de salut del personal en funció dels riscos inherents de l’activitat laboral, planificant les convocatòries de les revisions mèdiques amb el servei de prevenció aliè contractat.
p) Gestionar la vigilància de la salut dels treballadors especialment sensibles del personal coordinant, si escau, les comissions amb els comandaments i el personal mèdic per tal de cercar les millors adaptacions en funció de les limitacions indicades en els certificats d’aptitud mèdica amb restriccions.
q) Detectar els factors de risc laborals de l’edifici i promoure la implantació de les mesures preventives i correctives necessàries per garantir la seguretat dels ocupants.
r) Col·laborar en la coordinació de l’actualització dels plans d’autoprotecció de l’edifici, organitzar les formacions dels plans d’autoprotecció dels coordinadors d’emergència i gestionar els simulacres, conjuntament amb el Departament de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Cos de Bombers.
s) Gestionar l’activitat preventiva del personal usuari dels diferents programes d’ocupació, com els programes actius d’ocupació i els programes de formació sociolaboral, que treballen per a l’Administració de justícia o per al Consell Superior de la Justícia.
t) Qualsevol altra funció en matèria de gestió de personal pròpia de l’Àrea que li sigui encomanada pel Consell Superior de la Justícia o la Secretaria General.
Article 8. Àrea de Formació, Gestió Documental i Biblioteca Judicial
1. La missió d’aquesta Àrea és promoure la formació i el desenvolupament de la carrera professional dels membres de la carrera judicial i fiscal, del personal de l’Administració de justícia i del personal del Consell Superior de la Justícia, així com la gestió dels fons documentals, bibliogràfics, legislatius i jurisprudencials del Consell Superior de la Justícia.
2. Les funcions de l’Àrea de Formació, Gestió Documental Judicial i Biblioteca són les següents:
a) Dissenyar, planificar, elaborar i gestionar els plans de formació dels membres de la carrera judicial i fiscal, del personal de l’Administració de justícia i del personal del Consell Superior de la Justícia, segons les necessitats dels llocs de treball i de l’Administració, d’acord amb l’assignació pressupostària aprovada.
b) Desenvolupar, organitzar i gestionar les accions formatives planificades, d’acord amb els projectes estratègics acordats.
c) Analitzar les necessitats formatives no planificades i donar-hi resposta.
d) Cercar i implementar estratègies de millora competencial del personal tenint en compte l’anàlisi dels resultats del procés d’avaluació, dissenyant i desenvolupant itineraris formatius competencials.
e) Facilitar l’aprenentatge que promogui i faciliti la gestió del canvi per tal d’adaptar els recursos humans a les exigències d’un entorn canviant i als projectes i les estratègies de la justícia.
f) Gestionar els fons documentals, bibliogràfics, legislatius i jurisprudencials oferint serveis de suport i informació als membres de la carrera judicial i fiscal, facilitant l’accés als fons documentals emprats en el desenvolupament de l’activitat judicial.
g) Col·laborar en la implementació de les decisions adoptades pel Consell Superior de la Justícia en matèria d’harmonització dels sistemes informàtics destinats a aconseguir que l’activitat judicial sigui més eficient.
h) Gestionar la Biblioteca del Consell Superior de la Justícia i col·laborar activament en la investigació de la cultura jurídica andorrana, dotant aquest servei de les especificitats i actualitzacions necessàries.
i) Qualsevol altra funció en matèria de formació, gestió documental i biblioteca pròpia de l’Àrea que li sigui encomanada pel Consell Superior de la Justícia o la Secretaria General.
Article 9. Àrea de Transformació Digital
1. La missió de l’Àrea de Transformació Digital és la d’administrar de manera eficient les tecnologies de la informació i la comunicació, assessorar i donar suport l’Administració de justícia i el Consell Superior de la Justícia en els requeriments informàtics, garantir el manteniment dels sistemes, la infraestructura de xarxa, els equips d’usuaris i la seguretat informàtica. Així mateix, consisteix a actualitzar els programes que contribueixin al desenvolupament tecnològic vetllant per una Administració de justícia adaptada a les noves tendències tecnològiques.
2. Les funcions de l’Àrea de Transformació Digital són les següents:
a) Fomentar, desenvolupar, implementar i supervisar la transformació digital de l’Administració de justícia, d’acord amb l’estratègia del Consell Superior de la Justícia.
b) Impulsar la simplificació i la seguretat de la tramitació administrativa entre els usuaris i l’Administració de justícia i entre les diferents estructures de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia.
c) Establir polítiques i estàndards integrals per a l’avaluació, el desenvolupament, la implementació, l’administració i el manteniment de solucions tecnològiques, i protegir-ne la integritat i la consistència.
d) Gestionar la xarxa i la seu electrònica de la justícia en tot el seu abast, la implementació, el desenvolupament i el control de la xarxa electrònica, participant en la proposta de les normes tècniques necessàries. Igualment, controlar els privilegis d’accés i qualsevol altra qüestió tècnica relacionada amb la utilització del sistema informàtic de gestió de comunicació processal i participar en la proposta al Consell Superior de la Justícia dels formats electrònics estàndard que s’han de fer servir en els documents electrònics que es remeten i que consten a la xarxa electrònica.
e) Dissenyar, implementar i gestionar polítiques de seguretat pel que fa a l’equipament, la infraestructura i la informació de tots els sistemes de la informació del Consell Superior de la Justícia.
f) Gestionar l’explotació, el manteniment i l’optimització de l’equipament i les aplicacions vigents, complint les directrius establertes.
g) Assegurar la disponibilitat i la continuïtat dels serveis oferts mitjançant la gestió del suport, el manteniment i l’optimització d’equips i sistemes.
h) Donar suport a la sistematització progressiva de processos i procediments de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia, promovent l’aprofitament òptim de les solucions tecnològiques mitjançant la gestió integral de la infraestructura tecnològica.
i) Vetllar pel compliment dels nivells de servei establerts de fiabilitat i oportunitat en els serveis de suport i atenció a usuaris interns i externs.
j) Establir directrius per incorporar criteris de qualitat i orientació a l’usuari en la provisió de serveis mitjançant l’estandardització d’operacions i la implementació de sistemes de gestió de la qualitat.
k) Donar suport tècnic en l’elaboració de l’estadística judicial.
l) Donar suport a totes les estructures de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia en el desenvolupament de les seves activitats, en l’àmbit de les seves competències.
m) Assistir tècnicament en les reunions i els actes del Consell Superior de la Justícia.
n) Qualsevol altra funció en matèria de sistemes d’informació i les tecnologies pròpia de l’Àrea que li sigui encomanada pels superiors jeràrquics, orgànics o funcionals, en l’exercici de les seves competències.
Article 10. Servei de Nuncis Judicials
1. La missió del Servei de Nuncis Judicials és la d’assegurar la tramesa de les citacions i notificacions judicials, així com proporcionar l’assistència necessària per al correcte desenvolupament de les actuacions judicials on són requerits.
2. Les funcions del Servei de Nuncis Judicials són les següents:
a) Rebre i notificar els documents i la correspondència del Consell Superior de la Justícia, així com la correspondència i els actes processals de comunicació de l’Administració de justícia en tot el seu abast, i preparar i efectuar els lliuraments, tant interns com externs, d’aquests documents.
b) Prestar servei i col·laboració als membres del cos judicial i als tribunals en el desenvolupament de llur activitat jurisdiccional, segons els procediments i els protocols establerts.
c) Atendre el públic i els usuaris de l’Administració de justícia en l’àmbit de les seves competències.
d) Participar en els actes protocol·laris en què siguin requerits.
e) Garantir que les sales de vistes mantinguin les condicions necessàries i assistir magistrats, batlles, fiscals i secretaris judicials, així com els presidents dels tribunals, en l’exercici de les funcions jurisdiccionals i processals.
f) Dur a termes les tasques administratives relacionades amb les seves funcions.
g) Qualsevol altra funció anàloga que sigui inherent al lloc de treball i que li sigui encomanada pels superiors jeràrquics, orgànics o funcionals, en l’exercici de les seves competències.
Article 11. Servei de Reprografia
1. La missió del Servei de Reprografia és proporcionar un servei adequat en relació amb les peticions de còpies, reproduccions, escanejos, enquadernacions i plastificacions, així com realitzar les digitalitzacions que li són encomanades per part de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia.
2. Les funcions del Servei de Reprografia són:
a) Atendre el públic intern autoritzat per sol·licitar còpies, reproduccions, escanejos, enquadernacions i plastificacions de documents, seguint les seves instruccions.
b) Controlar la qualitat i supervisar els productes efectuats i el reciclatge dels materials.
c) Programar, controlar i executar les tasques sol·licitades pels membres de la carrera judicial i fiscal i pel personal autoritzat de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia.
d) Digitalitzar els documents que ho requereixen en el marc de la implementació de la Llei 7/2022, del 31 de març, d’accés electrònic de l’Administració de justícia.
e) Qualsevol altra funció anàloga que sigui inherent al lloc de treball i que li sigui encomanada pels superiors jeràrquics, orgànics o funcionals, en l’exercici de les seves competències.
Article 12. Servei de Manteniment i Seguretat
1. La missió del Servei de Manteniment i Seguretat és vetllar pel manteniment en bon estat d’ús i conservació dels espais, dels equipaments i del parc mòbil del Consell Superior de la Justícia i de l’Administració de justícia, executant o controlant l’execució de les reformes necessàries segons les necessitats de la Institució i d’acord amb la normativa vigent.
Igualment, la seva missió és coordinar i supervisar la neteja i la seguretat del personal i de les instal·lacions de la Seu de la justícia i altres espais de funcionament de l’Administració de justícia.
2. Les funcions del Servei de Manteniment i Seguretat són:
a) Supervisar les tasques de manteniment, reparació i reforma de l’edifici de la Seu de la Justícia i altres espais de funcionament de l’Administració de la justícia, i/o fer-se’n càrrec, tant dels elements estructurals com del mobiliari, així com gestionar les necessitats de material per executar-les, assegurant el bon funcionament tant materialment com pressupostàriament.
b) Gestionar el parc mòbil de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia, i col·laborar en la gestió i el manteniment d’aquest parc.
c) Registrar, gestionar i actualitzar el patrimoni mobiliari, immobiliari i intangible del Consell Superior de Justícia, de l’Administració de la justícia i del Ministeri Fiscal.
d) Supervisar i controlar els circuits de persones dins de l’edifici de la Seu de la Justícia en coordinació amb els responsables de seguretat.
e) Garantir la seguretat i el bon funcionament dels sistemes de control de l’edifici.
f) Coordinar la vigilància i la neteja de les instal·lacions.
g) Coordinar l’actualització i l’execució dels plans d’autoprotecció de l’edifici, col·laborar en l’organització de les formacions dels plans d’autoprotecció dels coordinadors d’emergència i gestionar els simulacres, conjuntament amb el Departament de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Cos de Bombers i l’Àrea de Gestió de Personal.
h) Dur a terme els desplaçaments dels membres de la carrera judicial i fiscal i del personal del Consell Superior de la Justícia requerits.
i) Participar en l’organització i el desplaçament de les autoritats en visita oficial.
j) Donar suport protocol·lari i logístic als esdeveniments en cas de ser requerits.
k) Qualsevol altra funció en matèria de manteniment i seguretat que sigui inherent al lloc de treball i que li sigui encomanada pels superiors jeràrquics, orgànics o funcionals, en l’exercici de les seves competències.
Article 13. Servei de Recepció
1. La missió del Servei de Recepció és oferir una adequada atenció al públic, col·laboradors de la justícia i usuaris de l’administració de justícia portant a terme un degut registre i gestió dels tràmits sota la seva responsabilitat.
2. Les funcions del Servei de Recepció són:
a) Registrar i gestionar els tràmits davant l’Administració de justícia.
b) Efectuar l’atenció telefònica dels usuaris de l’Administració de justícia.
c) Atendre el públic, els col·laboradors de la justícia i els usuaris de l’Administració de justícia en tot el seu abast.
d) Rebre i lliurar els documents.
e) Qualsevol altra funció que sigui inherent al lloc de treball i que li sigui encomanada pels superiors jeràrquics, orgànics o funcionals, en l’exercici de les seves competències.
Article 14. Àrea d’Arxiu Judicial
1. L’Àrea d’Arxiu Judicial és l’àrea competent per unificar i globalitzar les pràctiques arxivístiques i coordinar el sistema d’arxius de la justícia, sota els principis d’utilitat, de proactivitat, d’optimització de costos, de sostenibilitat, d’atenció personalitzada i continuada, d’expertesa i de professionalització, d’accessibilitat, d’agilitat, d’ètica, i del respecte i de l’estimació pel patrimoni històric i la legalitat.
2. Les funcions de l’Àrea d’Arxiu Judicial són:
a) Dissenyar i aplicar les directrius per gestionar els arxius de gestió, central i històric.
b) Dissenyar, implementar i revisar les polítiques, els procediments i els instruments d’arxiu i gestió documental.
c) Regular i planificar l’activitat arxivística, així com coordinar i impulsar les actuacions arxivístiques tant a l’Arxiu central com als arxius de gestió.
d) Supervisar, assessorar i orientar sobre el funcionament dels arxius de gestió de l’organització de la justícia.
e) Elaborar les propostes de normes i de reglaments de gestió documental, supervisar-ne la implantació i impulsar i definir millores d’aquestes normes i reglaments.
f) Fomentar la implantació de polítiques i programes globalitzadors que permetin homogeneïtzar les tècniques arxivístiques.
g) Supervisar i dur a terme auditories i proposar millores d’aspectes tècnics, procedimentals, d’equipaments i d’infraestructures arxivístiques.
h) Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria d’arxius i de patrimoni documental, mitjançant una col·laboració activa amb l’Arxiu Nacional d’Andorra.
i) Qualsevol altra funció que sigui inherent al lloc de treball i que li sigui encomanada pels superiors jeràrquics, orgànics o funcionals, en l’exercici de les seves competències.
Article 15. Servei Jurídic
1. La missió del Servei Jurídic és l’assessorament tècnic i l’assistència en matèria jurídica al Consell Superior de la Justícia, així com el desenvolupament normatiu que sigui competència del Consell Superior de la Justícia.
2. Les funcions del Servei Jurídic són:
a) Assistir i assessorar el Consell Superior de la Justícia i la Secretaria General.
b) Dirigir els projectes estratègics que el Consell Superior de la Justícia li encarregui.
c) Coordinar i/o elaborar les respostes a les demandes d’informació i les preguntes derivades d’altres institucions i organismes tant nacionals com internacionals que li siguin encomanades.
d) Participar en la creació, la revisió i la modificació de la legislació d’àmbit competencial de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia, així com en qualsevol altra requerida, o informar respecte de la proposada.
e) Representar i defensar el Consell Superior de la Justícia davant dels tribunals en els termes que estableixi la Llei qualificada de la justícia.
f) Elaborar informes dels projectes de disposicions normatives, reglamentàries i contractuals que li siguin encomanats.
g) Elaborar les propostes de resolució dels recursos administratius i de les reclamacions prèvies a l’exercici d’accions en via judicial.
h) Qualsevol altra funció en matèria jurídica que li sigui encomanada pel Consell Superior de la Justícia o la Secretaria General.
Article 16. Servei d’Inspecció de l’Administració de Justícia
1. La missió del Servei d’Inspecció és assegurar la gestió eficaç i eficient de tots els assumptes judicials tractats pels òrgans judicials, així com el compliment dels deures del personal judicial i no judicial mitjançant l’examen i la supervisió d’aquests deures, en els termes establerts a la Llei qualificada de la justícia i a la resta de normativa aplicable.
2. Sense perjudici d’altres competències que li atribueixen expressament les normes, li corresponen les funcions següents:
a) Conèixer i obtenir informació sobre la situació de la Batllia, dels tribunals i de la Fiscalia General.
b) Apreciar i valorar l’activitat i el funcionament de la Batllia, dels tribunals i de la Fiscalia General.
c) Prevenir les disfuncions que puguin produir-se en els òrgans judicials i, a aquest efecte, promoure les mesures de suport que resultin convenients per millorar el funcionament dels òrgans inspeccionats.
d) Fer el seguiment de les mesures que s’adoptin i informar el Consell Superior de la Justícia dels seus resultats.
e) Elaborar i presentar una memòria anyal de la inspecció.
f) Qualsevol altra funció anàloga encomanada pel Consell Superior de la Justícia en l’àmbit de les seves competències.
Article 17. Servei de Comunicació
1. La missió del Servei de Comunicació és dissenyar i conduir l’estratègia de comunicació del Consell Superior de la Justícia així com de l’Administració de justícia, en coordinació amb la Presidència, tot vetllant per mantenir un vincle efectiu de comunicació entre els mitjans informatius, que permeti donar una adequada difusió de la informació, assegurant-ne la veracitat.
2. Són funcions del Servei de Comunicació:
a) Canalitzar les respostes a les demandes i informacions que requereixen els mitjans de comunicació sobre qüestions que impliquen el Consell Superior de la Justícia o qualsevol dels seus membres i assistir en aquesta resposta.
b) Fixar l’agenda d’entrevistes i comunicacions dels membres del Consell Superior de la Justícia, la Secretaria General, membres de la carrera judicial i fiscal i de la resta de personal de l’Administració de justícia o del Consell Superior de Justícia amb els mitjans de comunicació.
c) Organitzar i preparar presentacions, actes i rodes de premsa, confeccionar convocatòries i notes de premsa, generar continguts noticiables i redactar articles, discursos o textos per al Consell Superior de la Justícia.
d) Assistir els membres del Consell Superior de la Justícia i la Secretaria General en la seva tasca comunicativa i en la preparació de les rodes de premsa.
e) Convocar els mitjans de comunicació.
f) Seguir i redactar els continguts dels webs oficials, en cas d’haver-n’hi.
g) Executar i planificar les campanyes comunicatives del Consell Superior de la Justícia.
h) Elaborar l’estratègia comunicativa del Consell Superior de la Justícia.
i) Fer un recull fotogràfic dels actes de l’Administració de justícia i del Consell Superior de la Justícia.
j) Gestionar la imatge gràfica del Consell Superior de la Justícia i vetllar per l’ús correcte d’aquesta imatge.
k) Qualsevol altra funció en matèria comunicativa que li pugui ser encomanada pel president del Consell Superior de la Justícia.
Cosa que es fa pública per a coneixement general.
Andorra la Vella, 2 de maig del 2024
Josep Maria Rossell Pons
President