Avui ha tingut lloc a Estrasburg la cerimònia d’inauguració de l’any judicial del Tribunal Europeu dels Drets Humans davant els representants dels tribunals superiors dels 46 estats membres del Consell d’Europa. 

La presidenta del Tribunal, Síofra O’Leary, i el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, s’han dirigit als representants dels tribunals superiors, així com a les autoritats locals, nacionals i internacionals desplaçats a l’esdeveniment i entre els quals s’hi comptava el president del Tribunal Superior d’Andorra, el magistrat Albert Andrés Pereira.

L’acte d’obertura ha estat precedit per un seminari -que sota l’epígraf de “Diàleg entre jutges”- ha tractat sobre la necessitat de reexaminar la subsidiarietat en l’era de la responsabilitat compartida i ha comptat amb la presència de moltes personalitats de la comunitat judicial europea. 

Així, cada any, aquestes trobades entre els jutges del Tribunal i els jutges d’altres jurisdiccions donen lloc a intercanvis i debats sobre temes d’interès compartit.

A l’acte també han assistit el magistrat i membre andorrà del Tribunal Europeu de Drets Humans, Pere Pastor i l’ambaixador i representant permanent del Principat d’Andorra al Consell d’Europa,  Joan Forner.

El Tribunal  Europeu de Drets Humans va ser establert a Estrasburg pels estats membres del Consell d’Europa el 1959 per escoltar les denúncies de violacions del Conveni Europeu de Drets Humans de 1950. 

Poden seguir la cerimònia clicant en aquest enllaç:  https://vodmanager.coe.int/cedh/webcast/cedh/2024-01-26-2/fr

Més informació sobre el seminari: https://www.echr.coe.int/fr/w/opening-of-the-judicial-year-2024