8 de març: Dia Internacional de les dones.

Un dia que ens convida a pensar en la feina feta a favor de la igualtat, però també en la que ens queda per fer.

En aquests sentit, la batlle Nadia Alís i el fiscal adjunt Ivan Alís- formats al Ministeri d’Afers Socials en igualtat i violència de gènere-  impartiran una formació al personal de les oficines judicials de la Batllia durant els mesos d’abril i maig, amb l’objectiu que totes les oficines disposin de dues persones formades en aquest àmbit.

D’altra banda, el Consell Superior de la Justícia es planteja implementar a la Seu de la Justícia l’anomenat codi lila,  que consisteix en habilitar un circuit que faciliti i tingui cura de les persones que vulguin denunciar un cas de violència de gènere. Es tracta d’un servei que ja funciona en altres organismes del país, com ara el SAAS. 

En l’àmbit de la feina feta cal destacar la formació que el magistrat de l’Audiència de Girona, Víctor Correas,  va impartir el passat 22 de febrer. Una sessió adreçada al cos judicial sobre violència de gènere i que es va centrar específicament en el consentiment, així com la posterior conferència pública, promoguda conjuntament pel Consell Superior de la Justícia i el Consell General.

Mentrestant, es continua treballant en el pla d’igualtat.