L’obertura de l’any judicial va tenir lloc el 16 de febrer a la sala Magna de la seu de la Justícia entre nombroses autoritats nacionals i destacades personalitats de l’àmbit de la Justícia espanyola i francesa, entre els quals, el president del Consejo General del Poder Judicial del Regne d’Espanya, Vicente Guilarte.

L’acte va començar amb l’exposat del Fiscal General, el Magnífic senyor, Xavier Sopena, encarregat de presentar la memòria anyal de l’activitat del Ministeri Fiscal i el seu criteri sobre l’evolució de la criminalitat i les activitats de prevenció que són necessàries. (poden veure el detall aquí)

Tot seguit, i en compliment de l’article 41 de la Llei Qualificada de la Justícia, el president del Consell Superior de la Justícia va presentar la memòria anyal sobre l’estat i el funcionament de la Administració de Justícia. (Dades que es poden consultar amb detall a l’apartat d’estadística i en el discurs del president, publicats en aquest lloc web)

A més d’exposar les principals línies de treball del nou Consell Superior de la Justícia, Rossell va encoratjar els Presidents del Tribunal de Batlles, del Tribunal de Corts, del Tribunal Superior de la Justícia, de la Fiscalia General i dels membres del cos judicial a continuar endavant amb la feina encomanada i els va agrair la tasca feta. Un agraïment extensiu a totes les persones que integren l’Administració de la Justícia i el Consell Superior de la Justícia.

A més de posar en valor la col·laboració i cooperació de totes les institucions del país, va destacar la voluntat que la plena implementació del pla de xoc, així com el procés de millora dels recursos materials es tradueixi en la diligència que exigeix i mereix la ciutadania.

Com és habitual, l’acte va cloure amb un aperitiu que va reunir els més de 200 convidats a l’acte solemne d’obertura de l’any judicial.