El magistrat de l’Audiència de Girona, Víctor Correas, ha impartit una sessió divulgativa inscrita en el pla de formació continuada del programa 2024 per a magistrats, batlles i fiscals que ofereix el Consell Superior de la Justícia.

Víctor Correas Sitjes, és actualment magistrat de la secció 4a de l’Audiència Provincial de Girona, especialitzada en violència sobre la dona en l’àmbit penal.

Anteriorment va ser titular del Jutjat exclusiu de violència sobre la dona de Girona. Des del 2002 és professor de dret penal a la Universitat de Girona i del grau de dret i del màster professionalitzador d’accés a l’advocacia dels Col·legis de l’Advocacia de Girona, Figueres i Vic.

Aquesta ponència, inscrita en el marc de les sessions específiques per a la jurisdicció penal, ha versat sobre la violència de gènere, enfocada en el consentiment en els delictes sexuals, i ha comptat amb la participació d’una vintena de magistrats, batlles i fiscals del país

Els magistrats, batlles i fiscals podran seguir durant aquest any altres formacions en què es tractaran temes tan diversos com les tècniques i la gestió de la negociació, la modernització del llenguatge jurídic, un seminari sobre bones pràctiques en les audiències de menors i de les persones amb discapacitat, un curs d’anàlisi d’estats financers o una ponència sobre ètica i mitjans de comunicació, impartida pel l’ex fiscal general de França, François Molins, entre altres activitats.

Víctor Correas oferirà una conferència pública avui a les set del vespre al vestíbul del Consell General, obert a tota la ciutadania i organitzada conjuntament pel Consell Superior de la Justícia i el Consell General. La conferència porta per títol: “Reptes del sistema penal davant la violència sexual“.