Avui hem rebut la visita d’una trentena d’alumnes de primer i segon de batxillerat de l’escola andorrana de la Margineda.

Aquestes visites, de caràcter anual, es fan en el marc de les jornades d’orientació pedagògica que impulsa el centre educatiu andorrà.

Els joves, d’edats compreses entre els setze i els divuit anys, han rebut informació sobre les diferents sortides professionals que ofereix l’Administració de Justícia en les diferents branques del Dret. Les explicacions han anat a càrrec de les batlles Laura Solanes i Alexandra Terés, del fiscal adjunt Ivan Alís i de l’oficial de presidència de la Batllia, Jaume Freixas.

A més de rebre una detallada exposició sobre els diferents poders que configuren l’Estat de Dret, els estudiants han pogut conèixer l’estructura del poder judicial, la composició dels diferents tribunals i de la fiscalia, i descobrir les funcions i potestats dels batlles, jutges i magistrats.

Després del torn de preguntes, i un cop enllestida la presentació, s’ha fet una visita guiada en què els i les estudiants han recorregut les principals dependències de la Seu de la Justícia.